FacebookTwitterLinkedIn

Co-fondatori PlanRadar – Sander van de Rijdt, Ibrahim Imam, Domagoj Dolinsek, Clemens Hammerl și Constantin Köck

Platforma digitală de gestionare mobilă a proiectelor imobiliare și de construcții PlanRadar, cu sediul în Austria, a anunțat o rundă de atragere de fonduri de 69 de milioane de dolari. Condusă în comun de Insight Partners și Quadrille Capital, această atragere de fonduri Serie B este a treia ca mărime din istoria Austriei și cea mai mare pentru o companie B2B.

Acțiunea a adus participarea substanțială a investitorilor existenți, inclusiv Headline, Berliner Volksbank Ventures, aws Gründerfonds împreună cu noii investitori Proptech1, Russmedia și GR Capital.

Noua finanțare va ajuta PlanRadar să își dubleze expansiunea tehnologică și internațională. Compania își va accelera investițiile în cercetare și dezvoltare (R&D) și va crea un nou hub tehnologic și o echipă dedicată inovării de produs pentru a aduce noi tehnologii platformei SaaS. Compania intenționează să creeze peste 200 de noi locuri de muncă, dublându-și numărul de angajați la nivel global în următoarele 12 luni.

Soluția PlanRadar este utilizată zilnic de 100.000 de profesioniști din industrie în peste 60 de țări (inclusiv România), și oferă o platformă de construcții și de gestionare a proprietăților imobiliare.

În cele 18 luni care au trecut de la runda de investiții în valoare de 34 de milioane de dolari din seria A, PlanRadar a înregistrat o creștere a veniturilor de peste 250% și și-a dublat baza de clienți.