FacebookTwitterLinkedIn

Autonom Services, companie controlată de Marius și Dan Ștefan și parte a grupului Autonom, a preluat în mai 2018 BT Operational Leasing de la Banca Transilvania, tranzacție ce se ridică la circa 40 de milioane de euro cu tot cu datorii, au declarat surse pentru Forbes România. Este și cea mai mare achiziție făcută de Autonom Services.

Tranzacția cu BT Operational Leasing a fost parțial finanțată de o bancă locală.

Recent, compania a anunțat că a finalizat procesul de fuziune cu BT Operational Leasing, după mai bine de doi ani și jumătate de la preluare. BT Operational Leasing a fost fondată în 2001, iar în 2006 a devenit parte a Grupului Financiar Banca Transilvania, dupa ce BT Investments a achiziționat 51% din capitalul social al companiei.

În 2020, Autonom Services SA, cea mai extinsă rețea de mobilitate din România, a reușit să-și crească veniturile operaționale consolidate cu 10% față de 2019 la 327 milioane lei. Profitul net al companiei a ajuns la 7,2 milioane de lei la finalul anului precedent.

Totodată, a reușit să-și crească și cifra de afaceri aferentă diviziilor de leasing operațional (+7,5% față de anul 2019) și vânzări mașini rulate (+72,4%),  recuperând astfel scăderea veniturilor diviziei de rent-a-car (-28,9%). Prin urmare, compania a încheiat 2020 cu 171,3 milioane lei venituri generate din leasing operațional și servicii suplimentare, 46,8 milioane lei venituri din închirierea autovehiculelor și 79,4 milioane lei venituri din vânzarea autovehiculelor.

Autonom Services are listate pe Piața Principală a BVB obligațiuni corporative în valoare de 20 de milioane de euro din 2019.