Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Auto |
|

Autonom Services, venituri consolidate de 327 mil. lei în 2020

Autonom Services SA, cea mai extinsă rețea de mobilitate din România înființată de antreprenorii Marius și Dan Ștefan, a reușit să-și crească veniturile operaționale consolidate cu 10% față de 2019.
dan-si-marius-Stefan-autonom

Totodată, Autonom a reușit să-și crească și cifra de afaceri aferentă diviziilor de leasing operațional (+7,5% față de anul 2019) și vânzări mașini rulate (+72,4%),  recuperând astfel scăderea veniturilor diviziei de rent-a-car (-28,9%). Prin urmare, compania a încheiat 2020 cu 171,3 milioane lei venituri generate din leasing operațional și servicii suplimentare, 46,8 milioane lei venituri din închirierea autovehiculelor și 79,4 milioane lei venituri din vânzarea autovehiculelor.

În 2020, am depășit toate estimările, care preconizau scăderi semnificative pentru industriile de rent-a-car și leasing operațional la nivel global” a declarat Dan Ștefan, cofondator și coacționar al Autonom.

Până în prezent, Autonom a avut parte de creșteri pe toate liniile de business. Pe partea de rent-a-car, Autonom a înregistrat un grad istoric de închiriere. Prin urmare, conducerea Autonom se așteaptă la o creștere semnificativă a tuturor indicatorilor operaționali.

Luând în considerare disponibilitățile importante de numerar de aproape 75 de milioane de lei, ne pregătim pentru o nouă perioadă de creștere pentru Grupul Autonom. Țintim un ritm de creștere cu două cifre a veniturilor și o profitabilitate mult mai bună decât în 2020, poate chiar și decât în 2019. Ne așteptăm ca piața din 2021 să fie similară cu cea din 2009, când afacerea Autonom a crescut semnificativ” a adăugat Marius Ștefan, cofondator și coacționar al Autonom.

De asemenea, compania analizează în mod activ potențiale achiziții de companii compatibile cu modelul de business al Autonom. O abordare similară a fost aplicată în cazul BT Operational Leasing, care începând cu ianuarie 2021 este complet integrată în structura Autonom Services.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii