FacebookTwitterLinkedIn

Totodată, Autonom a reușit să-și crească și cifra de afaceri aferentă diviziilor de leasing operațional (+7,5% față de anul 2019) și vânzări mașini rulate (+72,4%),  recuperând astfel scăderea veniturilor diviziei de rent-a-car (-28,9%). Prin urmare, compania a încheiat 2020 cu 171,3 milioane lei venituri generate din leasing operațional și servicii suplimentare, 46,8 milioane lei venituri din închirierea autovehiculelor și 79,4 milioane lei venituri din vânzarea autovehiculelor.

În 2020, am depășit toate estimările, care preconizau scăderi semnificative pentru industriile de rent-a-car și leasing operațional la nivel global” a declarat Dan Ștefan, cofondator și coacționar al Autonom.

Până în prezent, Autonom a avut parte de creșteri pe toate liniile de business. Pe partea de rent-a-car, Autonom a înregistrat un grad istoric de închiriere. Prin urmare, conducerea Autonom se așteaptă la o creștere semnificativă a tuturor indicatorilor operaționali.

Luând în considerare disponibilitățile importante de numerar de aproape 75 de milioane de lei, ne pregătim pentru o nouă perioadă de creștere pentru Grupul Autonom. Țintim un ritm de creștere cu două cifre a veniturilor și o profitabilitate mult mai bună decât în 2020, poate chiar și decât în 2019. Ne așteptăm ca piața din 2021 să fie similară cu cea din 2009, când afacerea Autonom a crescut semnificativ” a adăugat Marius Ștefan, cofondator și coacționar al Autonom.

De asemenea, compania analizează în mod activ potențiale achiziții de companii compatibile cu modelul de business al Autonom. O abordare similară a fost aplicată în cazul BT Operational Leasing, care începând cu ianuarie 2021 este complet integrată în structura Autonom Services.