FacebookTwitterLinkedIn

Finalizarea fuziunii reprezintă încheierea tuturor proceselor desfășurate de la achiziția companiei și până în prezent. Autonom Service a fuzionat cu BT Operational Leasing, la mai bine de doi ani și jumătate de la achiziție. Tranzacția prin care Banca Trasilvania a vândut în 2018 BT Operational Leasing către Autonom Services se ridică la aproape 40 de milioane de eur0, au declarat surse pentru Forbes România.

Ne bucurăm că procesul de integrare a BT Operational Leasing în Autonom a fost finalizat cu succes. Prin această fuziune, am făcut un pas important pentru dezvoltarea diviziei de leasing operațional a Grupului Autonom, prin creșterea portofoliului de clienți și a activelor deținute.  De asemenea, integrarea ne-a accelerat dezvoltarea prin obținerea unor sinergii importante, financiare și operaționale. Chiar dacă fuziunea s-a încheiat, parteneriatul cu Banca Transilvania continuă. Astfel, companiile din România vor avea în continuare acces la un portofoliu complet de servicii financiare și de mobilitate, necesare dezvoltării afacerii lor,” a declarat Dan Ștefan, coacționar al grupului Autonom Internațional, din care face parte Autonom Services.

Decizia Tribunalului Neamț, secția a II a Civilă de Contencios administrativ și fiscal, intră în vigoare retroactiv, de la 1 ianuarie 2021. Operațiunea nu are niciun efect semnificativ asupra rezultatelor financiare ale companiei. Acțiunile BT Operational Leasing au fost anulate, având în vedere că Autonom Services S.A. a deținut 100% din capitalul social al BT Operational Leasing. Prin urmare capitalul social al Autonom Services S.A. nu a crescut.

Autonom Services, cea mai extinsă rețea de servicii de mobilitate din România, are listate pe Piața Principală a BVB obligațiuni corporative în valoare de 20 de milioane de euro.