FacebookTwitterLinkedIn

Finalizarea tranzacției este estimată pentru anul acesta, după primirea aprobării Consiliului Concurenței.

În urma acestui acord, BT iese dintr-un domeniu care reprezintă o nişă secundară pentru businessul său, iar Autonom ajunge la 500 de angajați, circa 5.000 de clienți corporate şi un parc auto de peste 8.000 de autovehicule.

Pe de altă parte, Banca Transilvania şi Autonom vor pune bazele unui parteneriat prin care clienții băncii vor avea acces la un pachet extins de servicii de mobilitate, care cuprinde leasing operațional, management de flote, asistență rutieră, închirieri auto şi închirieri auto cu şofer.

Ne bucurăm că am reuşit să creştem businessul într-o nişă dificilă, leasingul operațional. BT Operational Leasing a devenit unul dintre principalii jucători ai pieței locale de leasing operațional şi administrare a flotelor auto. Avem încredere că businessul se va dezvolta şi mai bine datorită competențelor companiei Autonom”, a declarat Ömer Tetik, directorul general al Bănci Transilvania. 

Tranzacția a fost intermediată de BT Capital Partners, divizia de investment banking a Grupului Financiar Banca Transilvania și membru exclusiv în România al Oaklins, şi de Wolf Theiss de partea BT Investment, respectiv de RTPR Allen & Overy de partea Autonom.

Această tranzacție arată că se pot construi afaceri locale sustenabile. Suntem onorați să avem acest parteneriat cu cel mai important grup financiar românesc, Grupul Banca Transilvania. Vom munci cu pasiune în continuare pentru a oferi servicii inovatoare şi de încredere clienților noştri locali şi internaționali”, a completat Dan Ștefan (foto dreapta), Managing Partner al Autonom.

BT Operational Leasing a fost fondată în anul 2001, iar în 2006 a devenit parte a Grupului Financiar Banca Transilvania, dupa ce BT Investments a achiziționat 51% din capitalul social al companiei. În 2012 şi 2013 Grupul BT şi-a majorat la 95% participația la BT Operational Leasing. Compania a înregistrat o creştere de 7 ori a flotei în ultimii 6 ani, ajungând, în 2017, la peste 3.000 de maşini administrate şi o cifră de afaceri de peste 15 milioane de euro.

Autonom este liderul pieței de închirieri auto din România. Înființată în anul 2006, a dezvoltat singura rețea de mobilitate din România, cu servicii de închirieri de maşini, leasing operațional, transferuri cu şofer, fleet management, în cadrul unei rețele naționale, care înaintea tranzacției era de 45 de agenții în 35 de oraşe din România, Ungaria şi Serbia. Cifra de afaceri a Grupului Autonom a fost, anul trecut, de 27 de milioane de euro.