FacebookTwitterLinkedIn

Pavăl Holding, vehiculului de investiţii al fraţilor Adrian şi Dragoş Pavăl, proprietarii rețelei de DIY Dedeman, a înregistrat în 2023 un profit net de 2,3 miliarde de lei, cu 52% mai mult faţă de anul precedent, potrivit datelor publicate de Ministerul de Finanţe.  

Veniturile au urcat cu 36%, la 2,33 miliarde de lei, iar cheltuielile s-au redus cu 87% la 24 milioane de lei. Holdingul avea un angajat la final de 2023, faţă de 3 la finalul lui 2022. 

Holdingul este controlat în proporţie de 60% de Dragoş Pavăl şi 40% de Adrian Pavăl, potrivit platformei termene.ro.

La Bursa de Valori Bucureşti, Paval Holding este investitor la companii precum Alro Slatina, Transelectrica, Purcari, Vrancart. 

Pavăl Holding a investit masiv, în ultimii ani, în proprietăți imobiliare, securizându-și un portofoliu în valoare de 900 de milioane de euro de clădiri de birouri și logistice precum U-Center 1, The Bridge, iar odată cu achiziția portofoliului CA Immo din România, cu șapte proiecte de birouri în București (River Place, Opera Center 1 și 2, Europehouse, Bucharest Business Park, Orhideea Towers și Campus 6.1), devine al doilea cel mai mare proprietar de spații de birouri din țară, după Globalworth.

Totodată, Pavăl Holding este acționar al Bebe Tei și Farmacia Tei, Promateris SA, ca și al unor afaceri din domeniul construcțiilor precum Cemacon, Tehnolux sau Navaria Ceramics.