FacebookTwitterLinkedIn

Palatul Ştirbey a fost scos la vânzare de lichidator la un preţ de pornire de 7.950.000 de euro, potrivit unui anunţ public făcut de Euro Insol, lichidator judiciar al debitoarei Bucharest Arena, compania care deţine palatul şi domeniul Ştirbey.

Licitaţia publică este programată miercuri, 29 iunie, la sediul Euro Insol din Bucureşti, care a confirmat pentru Forbes că “există cel puțin un participant înscris la licitația pentru Palatul Știrbey”. Înscrierea la licitație este condiționată de achiziționarea Caietului de sarcini (10.000 lei) și de depunerea unei garanții de participare de 20% din prețul de pornire.

Palatul Știrbey din Buftea este cel mai vast domeniu pentru evenimente din România, cu o istorie care începe în secolul al XIX-lea. Construcția sa a început în anul 1850 la ordinul lui Barbu Dimitrie Știrbey, domnitor al Țării Românești, și a durat până în anul 1863.

Capela Sf. Treime

Parcul Știrbey are o suprafață de peste 20 ha, arbori seculari de peste 400 de ani, un superb lac interior și deschidere către lacul Buftea.

Pe lângă terenul de 239.934 mp, ansamblul cuprinde Palatul cu o suprafață de 2.168 mp; sala multifuncțională Regina Maria (2.021 mp); Palatul mic (266 mp); Capelă domnească pictată în anul 1890 de Gheorghe Tăttărescu (191 mp); Castelul de apă construit în anul 1920 după proiectul lui Anghel Saligny (107 mp) și altele.

Totodată, reprezentanții Euro Insol au declarat că, în acest moment, compania nu are alte imobile de patrimoniu scoase la licitație, dar că are la vânzare Ansamblul Hotelier Premier Palace & Spa din Bld. Ghencea nr. 134, amplasat peste drum de Stadionul Steaua. Hotelul are 82 de camere, restaurant, două baruri, centru de conferințe, piscină și centru SPA.