FacebookTwitterLinkedIn

CFR SA a desemnat oferta câștigătoare pentru modernizarea infrastructurii feroviare între Caransebeș și Lugoj. Lucrările de modernizare, aferente tronsonului “Caransebeș – Timișoara – Aradˮ, au ca scop creșterea vitezei de circulație la 160 km/h pentru trenurile de călători şi 120 km/h pentru trenurile de marfă.

Oferta depusă de Asocierea Webuild – Salcef, în valoare de 1,36 miliarde lei, fără TVA, a fost desemnată câștigătoare, iar contractul de achiziţie publică va fi încheiat şi semnat de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii.

Sursa de finanţare a fost identificată și va fi asigurată prin Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR), Componenta 4 – Transport sustenabil. Proiectul de modernizare pe subsecțiunea Caransebeș – Lugoj (Lot 1) cuprinde lucrări complexe de infrastructură şi suprastructură feroviară (terasamente, linii, stații C.F, consolidarea lucrărilor de artă, lucrări de instalații, energoalimentare, telecomunicaţii) și de protecţia mediului.

Totodată, CFR a lansat licitaţia publică pentru execuția lucrărilor de reparații și întreținere a infrastructurii feroviare publice din Portul Constanța. Acestea prevăd 64 de linii, în lungime totală de 29,7 km, înlocuirea a 51 de aparate de cale, montarea de traverse speciale pe 15 aparate de cale și dale elastice la 7 treceri la nivel cu calea ferată.

Valoarea totală estimată este de 152.823.058 lei, fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată din fonduri de la Bugetul de Stat.