FacebookTwitterLinkedIn

Plățile efectutate de Fondul de garantare a asiguraților (FGA) pentru creditorii City Insurance SA au ajuns la 588,9 milioane de lei, după ce Fondul a avizat 62.100 cereri de plată până în 14 decembrie.

Societatea de Asigurare – Reasigurare City Insurance a intrat în faliment în luna februarie a acestui an.

Principalele cauze ale falimentului City Insurance au fost deficiențele de ordin operațional și din modul de gestionare a banilor, dar și un deficit de 1,2 miliarde de lei rezultat din vânzarea a polițelor de asigurare sub tariful notificat, cu scopul creșterii cotei de piață.

Pierderi suplimentare de 422 de milioane de lei au fost generate de faptul că City nu a efectuat demersuri pentru recuperarea creanțelor din reasigurare, în timp ce alte 54 de milioane de lei au rezultat din incapacitatea societății de a recupera creanțele din regrese.

Alte surse de pierderi au fost din neplata la timp a daunelor, ceea ce a dus la plăți de penalități și cheltuieli de executare de peste 45 milioane de lei.

Pierderile constante la nivelul filialelor din Grecia și Italia în perioada 2017-2021 au creat un deficit de 185 milioane de lei.

Falimentul City Insurance este cel mai mare din istoria recentă a României.