FacebookTwitterLinkedIn

Platforma de comerț online Packeta România își propune să ajungă, până la finalul anului, la o rețea națională de peste 1.000 de puncte pick-up, în creștere de la 500 de astfel de locații la sfârșitul lui 2021.

Estimarea de creștere are loc pe fondul cererii mari de locații de proximitate, de unde clienții magazinelor online partenere își pot ridica produsele. Totodată, compania își propune în 2022 și o creștere cu până la 50% a numărului de magazine online partenere. „În acest moment colaborăm cu peste 1.000 de magazine online și selleri persoane juridice”, spune Alexandr Jeleascov, CEO Packeta România, menționând că unul dintre obiectivele companiei din acest an vizează consolidarea prezenței cu puncte pick-up în orașele mari și extinderea rețelei și în restul localităților cu peste 20.000 de locuitori.

Adopția serviciilor de livrare alternativă crește în România. În medie, rata de adopție în rândul clienților români pentru livrare la puncte pick-up este de aproximativ 35% din totalul coletelor livrate și continuă să crească.

Packeta România este prezentă pe piața din România din 2017. În anul 2021, grupul Packeta a transportat mai mult de 73 de milioane de colete, datorită colaborării cu peste 35.000 de magazine online și selleri. Magazinele online își pot expedia coletele nu numai la nivel național, ci și la nivel internațional, în toate cele 27 de țări din Uniunea Europeană, plus Marea Britanie, SUA, Elveția, Liechtenstein, Emiratele Arabe Unite, Israel, Turcia și Ucraina.