FacebookTwitterLinkedIn

Comparativ cu anul 2017, turismul german a crescut în 2018 cu 5%, înregistrându-se cu 3,8 milioane mai multe nopți petrecute în Germania față de anul precedent.

” La o creștere de 5%, turismul german de incoming a crescut mult mai dinamic în 2018 decât în cei doi ani precedenți(1,4%, respectiv 3,6). Condițiile economice favorbaile și stabilitatea pe piețele sursă importante au contribuit la acest rezultat excelent. Pe de altă parte, confirmăm că ne aliniem permanent marketingul global la provocările actuale ale transformării digitale. Aceste lucruri ne permit să analizăm mai eficient și într-un mod mai individualizat nevoile clienților, dar și să oferim produse potrivite partenerilor noștri de turism”, spune Petra Hedorfer, președinta Organizaţiei Germane pentru Turism.

În ceea ce privește turiștii români, din luna ianuarie până în decembrie 2018, au fost raportate un total de 1.132.020 de înnoptări, ceea ce reprezintă o creștere de 8,2% pentru piața din România.

“România se află într-o tendință de creștere foarte puternică de câțiva ani. În 2017, România a depășit pentru prima oară cifra de 1 milion de înnoptări, iar în 2018 s-a înregistrat o creștere de peste 8% a turiștilor români. Datorită acestor rezultate, România se poziționează ca una dintre cele mai importante piețe sursă pentru Germania”, declarat Cristian Sallai, Directorul Oficiului Regional pentru România, Bulgaria, Croația, Serbia, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina, al Organizaţiei Germane pentru Turism.

Vezi și: Organizația Germană pentru Turism promovează 100 de ani de la înființarea curentului Bauhaus în Germania

Cele mai multe nopți petrecute de români s-au înregistrat în Bavaria (28.2%), urmată de landul Baden-Württemberg cu un procentaj de 16.4% și Renania de Nord – Westfalia (13% din nopțile petrecute de români în Germania). Germania reprezintă o destinație de vacanță atractivă pentru România.

Printre preferințele românilor, vacanțele au fost clasate pe locul 1, cu 38% din totalul călătoriilor din Germania, urmate de călătoriile de afaceri (33%) și alte tipuri de călătorii (29%). Călătoriile în orașe și la evenimente (45%), călătoriile dus-întors (27%) și sejururile în zonele de vacanță (17%) sunt cele mai preferate călătorii de vacanță în Germania.