Cautare
, Staff

ForbesLife |
|

Organizația Germană pentru Turism (DZT) promovează 100 de ani de la înființarea curentului Bauhaus în Germania

Pe tot parcursul anului 2019 Organizația Germană pentru Turism (DZT) va celebra aniversarea de 100 de ani de la înființarea renumitei școli de design Bauhaus, fondată în Weimar, Germania, ca element central al campaniei sale de marketing pentru anul acesta.
shutterstock_1136233202

Campania propune o gamă variată de activități pentru a oferi o experiență cât mai autentică a istoriei Bauhaus.

„Celebrarea fondării curentului artistic Bauhaus este o acțiune ce vine în sprijinul consolidării poziției Germaniei ca destinația culturală numărul 1 în rândul europenilor”, explică Petra Hedorfer, președintele consiliului de administrație al DZT, despre lansarea campaniei. “Deși maeștrii școlii Bauhaus provin din Weimar, Dessau sau Berlin, elemente ale patrimoniului și farmecul internațional al curentului pot fi admirate deopotrivă, in Krefeld, Duisburg, Oberhausen, Essen, Münster, Baden-Württemberg și în numeroase alte locuri; acesta reprezentând un aspect important al turismului cultural oferit de Germania ca destinație de călătorie.”

Elementul central al campaniei: Pagina de destinație

Mesajele cheie ale campaniei pot fi urmărite în limba germană, engleză și franceză pe una dintre paginile de destinație ale www.germany.travel/bauhaus. Sigla oficială realizată pentru jubileu alături de hashtag-ul #CelebratingBauhaus de pe pagina DZT www.germany.travel fac trimitere directă către pagina de destinație. Elementul de bază al paginii este un film de animație produs de DZT pe tema Bauhaus în Destinația de călătorie Germania.

Filmul animat informează și inspiră

Filmul animat de un minut și jumătate redă complexitatea și bogăția patrimoniului Bauhaus în design, arhitectură, arte și meserii și reliefează zonele centrale ale creației Bauhaus din Weimar, Dessau și Berlin, precum și numeroasele locuri de interes din statele federale.

Incoming & Brand Summit în cinstea curentului Bauhaus

Subiectul Bauhaus a fost în atenția DZT încă de anul trecut, organizația invitând reprezentanți din mass-media internațională și influenceri în social media din 20 de țări să ia parte la cea de-a doua ediție a Incoming & Brand Summit. Evenimentul s-a desfășurat la Weimar în luna octombrie, 2018, în cinstea centenarului Bauhaus. În urma Summit-ului Media, participanții au avut ocazia să exploreze tema în diverse excursii organizate pentru presă.

Citește și: Numărul de turiști românia din Germania a înregistrat o creștere de peste 8%

Studiul Gropius ca obiect al realității virtuale

Istoria modernă se intersectează cu tehnologia digitală: Biroul directorului școlii Bauhaus din Weimer, renumitul arhitect Walter Gropius, a fost supus mai multor tipuri de măsurători și reconstruit digital în întregime. Structura și textura tuturor suprafețelor au fost modelate să pară cât mai reale. Folosit la evenimentele comerciale și media ale DZT la nivel mondial, proiectul VR oferă o imagine veridică a elementelor Bauhaus din Germania și încurajează oamenii să meargă să viziteze în persoană.

Proiect de film impreuna cu CNN – Povestind despre istoria Bauhaus

DZT impreună cu CNN, în calitate de partener media, au realizat 4 scurtmetraje jurnalistice cu caracter informativ ce portretizează diferite aspecte ale istoriei Bauhaus. Implementarea este realizată de Great Big Story, platforma video a companiei media Turner Broadcasting, ce reunește un număr total de peste un miliard de utilizatori pe diferitele canale media pe care le deține. Cele patru producții Great Big Story sunt difuzate în Regatul Unit, Statele Unite și Canada. În plus, videoclipurile sunt integrate în site-ul DZT și în canalul oficial de YouTube.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii