FacebookTwitterLinkedIn

Restaurantul Openaire din Los Angeles apare în două filme recente ale canalului de streaming Netflix, „You People” și „Your Place or Mine”, dar și în serialul HBO „Insecure”.

Deși cele două producții Netflix au primit critici și review-uri cât se poate de proaste, restaurantul Openaire a ieșit cu fața curată din aventura cinematografică în care pare să se fi implicat fără foarte mare discernământ.

Ashton Kutcher în „Your Place or Mine”, la Openaire
Lauren London și Jonah Hill la Openaire, în „You People”
Issa Rae (Insecure, HBO) la Openaire

Concluzia de până acum este hate the movies, love the restaurant. Prin urmare, Openaire a devenit locul unde trebuie să fii văzut în Los Angeles.

Inaugurat în 2014 (sub denumirea Comissary), odată cu LINE LA, hotelul care îl găzduiește, restaurantul a avut la început un meniu vegetarian, asortat cu decorul care imită o seră cu plante exotice.

În bucătărie este chef Josiah Citrin, deținătorul a două stele Michelin, care jonglează inspirat cu un meniu care să-i mulțumească și pe cei care vor să mănânce sănătos, și pe vegetarieni, și pe amatorii de un breakfast continental „sănătos”.

Preparatele fine-dining conviețuiesc în bună înțelegere cu brunch-ul sau cina cu preț fix, iar șampania Cristal din 2006, de 700 de dolari, nu e deranjată că împarte pagina din meniul de băuturi cu un modest Riesling 2018, din Santa Barbara, de 40 de dolari.

În pofida popularității recente a locului, nu e imposibil să obții o rezervare – pe website-ul restaurantului am putut rezerva o masă pentru patru persoane pentru mâine seară la ora 19.30.

Fără să aibă pretenția de democratizare a bucătăriei fine dining, Openaire îi creează o aparență de accesibilitate; un loc deloc scrobit, dar care are în bucătărie un vrăjitor cu două stele Michelin. La Openaire orice pare posibil. Ca-n filme.