FacebookTwitterLinkedIn

Joe Biden, președintele SUA, se va întâlni miercuri, la Varşovia, şi cu liderii Formatului Bucureşti 9, din care fac parte România, Polonia, Estonia, Lituania, Letonia, Bulgaria, Cehia, Slovacia şi Ungaria.

Joe Biden se află la Varşovia, unde a ajuns după o vizită surpriză făcută luni la Kiev. Liderul american se află în regiune pentru a arăta sprijinul Statelor Unite faţă de Ucraina la un an de la declanşarea invaziei Rusiei.

În fața miilor de oameni adunați în grădina Palatului Regal din Varșovia, Joe Biden a vorbit despre rezistența poporului ucrainean în fața invaziei ruse, dar și despre unitatea Alianței Nord-Atlantice.

Joe Biden: „Statele Unite, națiunile europene nu caută să controleze sau să distrugă Rusia. Vestul nu a plănuit un atac asupra Rusiei, așa cum a spus Vladimir Putin. Milioane de cetățeni ruși își doresc să trăiască în pace cu vecinii lor. Războiul nu este o necesitate, este o tragedie.

Președintele Putin a ales să pornească acest război, iar prelungirea lui este alegerea personală a lui Vladimir Putin. Ar putea pune capăt războiului printr-un cuvânt. Și e foarte simplu; pentru a opri acest război, nu trebuie decât ca Rusia să renunțe la atacarea Ucrainei. Însă dacă Ucraina renunță la a mai lupta, se pierde ca și națiune”, conform RRA.