FacebookTwitterLinkedIn

Expleo este un furnizor global de servicii de inginerie, tehnologie și consultanță cu peste 40 de ani de experiență în ajutarea companiilor să dobândească excelență operațională și să reziste probei timpului găsind soluții pentru viitor.

Organizația deține cunoștințe profunde și o expertiză largă în domenii precum Al engineering, digitalizare, hiper-automatizare, securitate cibernetică și data science. Astăzi Expleo este prezent în 30 de țări cu 15 000 de experți care lucrează la proiecte pentru unele dintre cele mai importante branduri din lume.

La întrebările Forbes România a răspuns Vincent Fusier, COO Expleo România

Cum ai descrie experiența ta în România?

Lucrând anterior în multe țări, am fost impresionat de cât de ambițioși și motivați sunt oamenii din România. Locuiesc aici de patru ani și am observat că oamenii sunt foarte educați, extrem de muncitori, flexibili și devotați activităților lor. Românii au o perspectivă deschisă, dar sunt și mândri de țara lor și vor să arate lumii ce pot face. Am încredere că echipa mea își duce la îndeplinire sarcinile indiferent de situație și împreună contribuim la creșterea și dezvoltarea afacerii.

Ce înseamnă Expleo?

Expleo înseamnă calitate, inovație, muncă în echipă și dezvoltare continuă. Suntem un partener de încredere și ne ghidăm după valori importante precum: curajul, excelența, colaborarea, respectul și responsabilitatea. Ne mândrim cu faptul că lucrăm la proiecte care fac diferența în viața de zi cu zi,  în domenii precum Net Zero, mijloace de transport sustenabile și inovații bancare. Expleo se află în prezent într-un proces de transformare la nivelul întregii organizații, proces care combină competența noastră tehnică și experiența în industrie. Acesta contribuie la crearea unei oferte mai eficiente pentru clienții noștri, îmbunătățind calitatea feedbackului și ajutându-ne să câștigăm mai multe contracte și proiecte. Recent compania noastră a fost inclusă în topul celor 100 de companii Tech din lume, o dovadă a progresului pe care îl facem.

Care sunt istoria și obiectivele Expleo în România?

Compania a intrat pe piața din România în 1994 și, după o orientare pe piața locală, activitatea noastră a luat o nouă turnură la jumătatea anilor 2000, când am devenit centru de excelență pentru Expleo Group. Creșterea noastră a fost astfel accelerată și am ajuns să depășim 1000 de angajați în 2017, fiind în prezent integrați în totalitate în echipa globală Expleo. Impactul Expleo România nu se oprește la granițele țării: lucrăm îndeaproape cu colegii noștri din Franța, Germania, India și Marea Britanie pentru clienți din întreaga lume.

La Expleo evoluăm împreună pe măsură ce afacerea se extinde și cererea crește. Destul de multă vreme, Expleo România s-a concentrat pe industria auto, dar acum suntem gata să ne oferim expertiza și pe  piața digitală, cu perspective promițătoare și 100 de angajați care lucrează deja exclusiv pe proiecte digitale.

În țară, avem trei locații: două în București și una în Iași. Recent am investit în modernizarea spațiilor noastre de lucru și ne-am mutat principalul sediu în Afi Park 4&5, marcând astfel o nouă etapă pentru compania noastră. Starea de bine a colegilor noștri este esențială pentru noi, de aceea, am dezvoltat un program de lucru complet flexibil care permite un echilibru mai bun între viața personală și cea de birou. De asemenea, vrem să îi încurajăm pe angajații noștri să exploreze și să vină cu idei noi: de aceea am creat Innov’ Lab, un spațiu dedicat experimentării și inovației, deschis tuturor angajaților care vor să își exprime creativitatea. Unul dintre principalele noastre obiective pentru 2022 este să recrutăm 1000 de noi angajați care să se alăture echipei noastre. Până acum, am recrutat mai mult de 250 de „bold thinkers” și suntem convinși că, până la sfârșitul anului, ne vom atinge obiectivul.

Există ideea generală că piața de muncă IT&C este dominată de bărbați. Cum promovează compania dumneavoastră inclusivitatea?

Compania noastră promovează egalitatea în toate aspectele, inclusiv egalitatea de gen. Mai mult de 36% dintre angajații Expleo România sunt femei, precum și 30% dintre manageri, iar scopul nostru este ca acest procent să crească în timp. Credem că diversitatea este o sursă de putere.

Nu în cele din urmă, de ce ar alege cineva să lucreze pentru Expleo în locul oricărei alte companii din domeniu?

La Expleo nu suntem preocupați doar de ceea ce poate angajatul să ne ofere, ci de ceea ce ne putem oferi reciproc. Poți lucra în cadrul unor proiecte ample, bucurându-te de oportunități de dezvoltare a abilităților și participare la colaborări complexe cu echipele noastre extraordinare din întreaga lume. Dar nu este vorba doar despre muncă. Punem, de asemenea, accent pe dezvoltarea personală și încercăm să îi ajutăm pe angajații noștri să devină cea mai bună variantă a lor, susținându-ne unii pe alții pentru a crește împreună. Cum spunem noi, la Expleo: „Everything you are, anything you want to be.”