FacebookTwitterLinkedIn

Mihaela Bîciu și Sacha Dragic s-au asociat pentru o investiție greenfield care vizează crearea și dezvoltarea unui nou broker pe piața de capital din România și va fi asigurată de vehiculul de investiții D Craig Holding, controlat de fondatorul grupului Superbet.

Mihaela Bîciu (foto) va ocupa poziția de CEO al noii firme de brokeraj, după aproape 20 de ani în care a fost preşedinte şi CEO al Tradeville.

“Sunt pasionată să construiesc proiecte cu sens, parteneriate pe termen lung, echipe solide. Prin parteneriatul cu Sacha, pot face acest lucru într-un domeniu pe care îl cunosc bine de peste 20 de ani și în care am avut realizări notabile. Cred în potențialul pieței de capital din România și mai cred că succesul într-un business vine din mulțumirea clienților, care, la rându-i, este posibilă prin mulțumirea membrilor echipei, uniți prin obiective și valori de business”, a declarat Mihaela Bîciu.

În prezent, noul proiect este în faza de recrutare pentru pozițiile cheie a unor experți și sunt prioritare sunt dezvoltarea și calibrarea noii platforme de trading.

“Mihaela a crescut profesional odată cu piața locală de capital. Vasta ei experiență, etica de muncă impecabilă de-a lungul tuturor acestor ani și dorința de a crea un model de business competitiv pentru traderi, transparent pentru toți shareholderii și un viitor lider al pieței m-au convins să fac echipă cu ea. Totodată, mi-aș dori ca noua platformă să ducă investițiile la bursă în viața a cât mai mulți români”, potrivit Sacha Dragic.

Grupul Superbet a depășit valoarea de 2,5 miliarde de euro. În 2019, Blackstone, unul dintre cele mai mari fonduri de private equity din lume, a devenit acționar minoritar în Superbet, iar în 2020 grupul a cumpărat cel de-al treilea mare jucător din piața belgiană de betting&gaming. Sacha Dragic deține în acest moment în portofoliul său de investiții servicii financiare (pachete minoritare în fondul Mozaik Investments și în Certinvest), dar și în firme listate la BVB, precum Holde Agri. De asemenea, Dragic mai controlează și D Moonshots, un fond de investiții de risc (Venture Capital) directe și indirecte.

În octombrie 2021, antreprenorul a anunțat lansarea unui nou proiect de investiții și în sectorul logistic alături de antreprenorul Ionuț Dumitrescu, fondatorul Element Industrial (ELI). Investiția va depăși 45 de milioane de  euro în patru ani și va fi făcută prin D Craig Real Estate (divizia imobiliară a D Craig  Holding) al cărei CEO și partener este Anca Damour, care a părăsit recent gigantul Carrefour.