FacebookTwitterLinkedIn

Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) a anunțat miercuri că a fost victima unui atac cibernetic. Hackerii au confiscat datele a peste 515.000 de persoane. „Acest atac cibernetic pune și mai mult în pericol persoane vulnerabile, care au deja nevoie de servicii umanitare”, a declarat Robert Mardini, directorul general al CICR.

Comitetul Internațional al Crucii Roșii a informat că nu dețineinformații despre autorii atacului, care a vizat o companie din Elveția cu care CICR a semnat contracte pentru stocarea datelor, potrivit Agerpres. 

„Deși nu știm cine este responsabil pentru acest atac sau de ce l-au comis, avem acest apel către ei: acțiunile voastre ar putea cauza și mai mult rău și durere celor care au îndurat deja suferințe nespuse”, a mai spus Robert Mardini. ”Nu partajați, nu vindeți, nu dezvăluiți și nu utilizați aceste date în niciun fel”

Potrivit CICR, nu există nicio indicație că informațiile compromise au fost partajate public. Acest atac cibernetic „a compromis datele personale și informațiile confidențiale a peste 515.000 de persoane extrem de vulnerabile, inclusiv persoane separate de familiile lor în contextul conflictelor, migrației și a unor catastrofe, persoane dispărute și familiile acestora și persoane în detenție”. 

Datele provin de la cel puțin 60 de filiale naționale ale CICR și Semilunii Roșii din întreaga lume.