FacebookTwitterLinkedIn

Visa a depășit pragul de 4 miliarde de tokenuri emise la nivel global prin intermediul serviciului de securizare a plăților digitale. În România, numărul tranzacțiilor realizate cu carduri Visa prin intermediul tehnologiei de tokenizare a crescut în perioada iunie 2021 – iunie 2022 de trei ori mai rapid decât toate tranzacțiile Visa la nivel național.

Această cifră înseamnă aproape dublarea tokenurilor emise de Visa într-un singur an și depășește numărul total de carduri fizice Visa aflate în circulație în întreaga lume.

„Creșterea numărului de emitenți, acceptatori, comercianți și consumatori care realizează tranzacții cu tokenuri Visa întărește ideea că viitorul banilor este cu adevărat digital, iar banii digitali trebuie construiți pe încredere”, a declarat Jack Forestell, vicepreședinte executiv și director de produse în cadrul Visa.

Visa Token Service este un serviciu care înlocuiește numărul cardului Visa, format din 16 cifre, cu un token securizat pe care numai Visa îl poate debloca, ajutând la protejarea informațiilor de bază ale contului în fața tentativelor de fraudă.