FacebookTwitterLinkedIn

Constructorul de avioane Boeing a declarat ieri că vrea să își extindă activitatea în India în direcții precum lanțuri de furnizare pentru apărare și marină.

Cel de-al doilea cel mai mare producător de avioane al lumii este gata să ofere forțelor armate ale Indiei nave de luptă F/A-18 și a declarat că această alegere a țării va ajuta la creșterea investițiilor în apărare ale Indiei, notează Reuters.

„Boeing anticipează $3.6 de miliarde în impact economic al spațiului aviatic și a industriei apărării din India pe parcursul următorilor 10 ani, iar F/A-18 Super Hornet va fi un pilon – cheie în această direcție,” a declarat compania pentru Reuters.

Boeing nu a primit încă o astfel de comandă fermă de la marina indiană.

India este unul dintre cei mai mari importatori de arme ai lumii, iar în intervalul 2018 – 2021 a cumpărat echipament de peste $12.4 de miliarde, potrivit datelor SIPRI Arms Transfers Database.

Guvernul prim-ministrului Narendra Modi caută firme locale și are deschise discuții cu națiunile est-europene pentru arme și muniție și a declarat că în acest an dorește să cumpere echipament de la firmele locale în valoare de $324 de milioane, potrivit Reuters.