FacebookTwitterLinkedIn

Industria asigurărilor riscă să piardă până la 170 de miliarde de dolari în următorii cinci ani din cauza deficiențelor în soluționarea cererilor de despăgubire. Insatisfacția clienților i-a determinat pe 30% dintre ei să schimbe asigurătorul în ultimii doi ani, iar alți 47% au intenționează să apeleze la alte firme de asigurări.

Totodată, ineficiența proceselor de subscriere ar putea costa industria globală de asigurări alte 160 de miliarde de dolari în aceeași perioadă, potrivit unui studiu realizat de Accenture.

Studiul are la bază sondaje efectuate în rândul a peste 6.700 de asigurați din 25 de țări, peste 120 de directori de asigurări din 12 țări și a peste 900 companii de asigurări cu sediul în SUA.

Aproape o treime (31%) dintre clienți au fost nemulțumiți în ultimii doi ani de experiențele avute în soluționarea cererilor de despăgubire pentru asigurările auto și de locuință.

Raportul arată că tehnologiile pe bază de inteligență artificială ar putea îmbunătăți procesul de soluționare a cererilor de despăgubire.

Aproape 80% dintre directorii de despăgubiri intervievați au declarat că sunt de părere că automatizarea, inteligența artificială și analiza datelor bazată pe învățarea automată pot aduce îmbunătățiri pe întregul lanț valoric al industriei despăgubirilor.

Cu toate acestea, doar 35% dintre directorii de despăgubiri au spus că organizațiile lor au avansat în utilizarea acestor tehnologii.

Pe de altă parte, 65% dintre companiile de asigurări intenționează să investească 10 milioane de dolari sau mai mult în aceste tehnologii în următorii trei ani, acordând prioritate aplicațiilor bazate pe inteligența artificială și tehnologiilor de automatizare.

Accenture este o companie globală de servicii profesionale în domeniul digital, cloud și securitate. Compania are 710.000 de angajați care deservesc clienți din peste 120 de țări.