FacebookTwitterLinkedIn

În weekendul care tocmai a trecut, Direcția de Sănătate Veterinară și Siguranța Alimentelor (DSVSA) Timiș a început sacrificarea a 18.000 de animale.

Directorul Direcției de Sănătate Veterinară și Siguranța Alimentelor (DSVSA) Timiș, dr. Flavius Nicoară, a anunțat că pentru a stinge focarul s-a întocmit deja un plan de măsuri.

Autoritățile au confirmat existența virusului pestei porcine africane la aproximativ 18.000 de capete de suine la o fermă din Cenei.

 „S-au confirmat două focare de pestă porcină africană – una într-o exploatație comercială (Smithfield) și una într-o gospodărie a populației. În exploatația comercială am descoperit prezența virusului într-o serie de organe care se recoltează conform procedurii pe supraveghere pasivă. În respectiva fermă, la data la care am descoperit virusul nu exista manifestări clinice și morfopatologice în ceea ce privește organele examinate”, a explicat dr. veterinar Flavius Nicoara.

Ancheta epidemiologică se află în curs de desfășurare, iar până în prezent, s-a constatat că normele de biosecuritate au fost respectate.