FacebookTwitterLinkedIn

Browserul norvegian Opera integrează blockchain-ul creat de firma românească MultiversX în versiunile mobile și desktop.

“Există un avantaj incontestabil în crearea unei căi clare și ușoare de acces către universul Web3 în cadrul portalului Web2 consacrat, browserul. Acest lucru poate acționa ca un catalizator puternic pentru o adopție și o explorare mai largă a ecosistemului MultiversX, oferind în același timp o experiență fluidă și intuitivă pentru utilizatorii existenți. Suntem încântați să fim în prima linie a acestei schimbări de paradigmă, alături de Opera”, a declarat Beniamin Mincu, CEO al MultiversX.

Utilizatorii MultiversX au la dispoziție o configurație Android dedicată, Opera lucrând deja la alte platforme care urmează să fie lansate în viitor. Utilizatorii noi trebuie să descarce configurația, în timp ce utilizatorii existenți o pot aplica folosind același link, pentru a trece la experiența de navigare.

Această integrare încorporează toate capabilitățile rețelei, adăugând browserelor Opera o interfață către blockchain-ul MultiversX și produsele Web3 asociate acestuia. Integrarea include suport pentru EGLD, moneda nativă MultiversX, precum și pentru toate token-urile de tip ESDT și NFT-urile rețelei.

MultiversX este o rețea blockchain scalabilă și descentralizată românească. Opera are sediul central în Oslo, Norvegia, și este listată la Bursa de Valori NASDAQ.