FacebookTwitterLinkedIn

Institutul a fost fondat de un grup de experți în studii clinice sub îndrumarea medicului Cristina Florescu Moraid.

AVANTYO este numele pe care îl poartă primul Institut de Studii Clinice din România și este inspirat de cuvântul “avant-garde”, cuvânt care în Oxford Dictionaries este definit ca reprezentând: “Idei și metode noi și experimentale în artă, muzică sau literatură”, susțin fondatoarele Namzya.

AVANTYO este o platformă formată din trei piloni de operare: conferințe în domeniul studiilor clinice, training pentru profesionistii care doresc să se specializeze în domeniul studiilor clinice și consultanță.

Citește și: 30 sub 30 – Andra Guțui și Marcela Sărmășan: „Namzya nu ar fi existat în altă formulă”

Cât de greu a fost procesul denumirii unui nou brand în domeniul medical?

„Crearea numelui AVANTYO, însoțit de sloganul “Innovation in Education” a fost unul dintre cele mai provocatoare proiecte la care am lucrat, dar și unul dintre cele mai frumoase. Principalele provocări pe care a trebuit să le soluționăm au fost: găsirea celei mai bune direcții de nume care să satisfacă atât obiectivele de afaceri, cât și pe cele medicale, depășirea tendinței de naming generale pe care majoritatea brandurilor din domeniul medical o folosește, și anume “Med + alt cuvânt” și crearea unui nume care să exprime acele valori care transmit încredere publicului țintă. Încrederea este esențială, mai ales atunci când vorbim despre un brand din domeniul medical”, spun fondatoarele Namzya.

Pe lângă cele trei provocări majore, au mai existat și alte criterii de care a fost nevoie ca antreprenoarele să țină cont – ușurința de pronunție și memorare în diverse limbi, nu doar în limba română, disponibilitatea domeniului .com sau disponibilitatea de înregistrare a mărcii la nivel European.

Citește și: Două românce sub 30 de ani care dețin Namzya, prima agenție de naming din România, au denumit deja primul autoturism pentru Tata Motors

„Ca singura agenție de naming din România, responsabilitatea oricărui proiect pe care îl avem este una foarte mare. Bineînțeles că este obligatoriu să fii profesionist indiferent de numărul competitorilor de pe piață, însă atunci când ești singurul, nu ai voie să greșești. Când un client apelează la noi pentru că ne consideră cele mai bune, nu avem de ales decât să fim cele mai bune, indiferent dacă avem experiență în domeniul respectiv sau nu. În cazul Avantyo, acesta a fost primul nostru proiect din zona medicală, dar asta nu a contat. Am citit, am cercetat, ne-am documentat până am reușit să livrăm numele și sloganul perfect”, adaugă Marcela Sărmășan și Andra Guțui.