FacebookTwitterLinkedIn

Moody’s a redus duminică ratingul Rusiei la Ca, a doua cea mai scăzută treaptă a ratingurilor sale. Controalele de capital ale Băncii Centrale a Rusiei ar putea limita plățile pentru datoria externă a țării și ar putea duce la incapacitate de plată, a invocat Moody’s.

Economia Rusiei a intrat în criză, ca urmare a sancțiunilor severe impuse de Occident, printre care se numără și înghețarea activelor deținute în străinătate de Banca Centrală, precum și excluderea mai multor bănci rusești de la sistemele internaționale de plăți SWIFT.

Banca Centrală a Rusiei a oprit săptămâna trecută plățile, iar miercuri a interzis plățile de cupoane pentru investitorii străini care dețin datorii suverane în ruble, cunoscute sub numele de OFZ.

Duminică, banca centrală a declarat că creditorii ruși și cei din țările care nu s-au alăturat mișcării de sancționare a țării, vor fi plătiți în ruble la cursul de schimb din momentul plății.

Moody’s și celelalte agenții de rating, Fitch și S&P Global au depunctat Rusia la niveluri de investiție Baa3/BBB încă de la 1 martie.