FacebookTwitterLinkedIn

The One, o vilă uriașă, de 10.000 de metri pătrați, din Bel Air, a fost adjudecată pentru suma de 141 de milioane de dolari, din care 15 milioane sunt comisionul casei organizatoare a licitației, Concierge Auctions.

Comunicatul dat de Concierge Auctions spune că licitația a stagnat câteva minute la 70 de milioane de dolari, după care s-a declanșat un război al ofertelor care a dus prețul final la 126 de milioane de dolari.

Deși The One devine cea mai scumpă proprietate rezidențială vândută la licitație, pentru dezvoltatorul ei, controversatul Nile Niami, este o dezamăgire. Referindu-se la suma cu care ar vrea să vândă, cifrele pe care Niami le-a vehiculat în diferite faze ale proiectului au fost 500 de milioane de dolari, apoi 340 și, într-un final, 295 de milioane de dolari.

Suma obținută este cu aproape 60% mai mică decât ultima estimare, dar este o cale de ieșire pentru Niami, intrat în faliment de anul trecut.

Proiectul a demarat în 2012, când Niami a cumpărat terenul de 3,8 acri din Bel Air și a demolat clădirea existentă, care apăruse în câteva seriale de succes din anii 70 și 80, printre care și Columbo. La acea dată, investitorul își propunea să ridice în loc „cea mai mare și mai grandioasă clădire construită vreodată în zona urbană”.

The One are 21 de dormitoare și 42 de băi. Pereții de sticlă oferă o panoramă spectaculoasă spre ocean, spre Los Angeles și spre munții San Gabriel. Vila are propriul club de noapte, salon de înfrumusețare, cramă cu 10.000 de sticle de vin, sală de bowling cu patru piste, cinematograf cu 40 de locuri, garaj pentru 30 de mașini și cinci piscine. Dormitorul principal este un apartament individual de aproape 500 de metri pătrați, cu piscină proprie.

În pofida interioarelor spectaculoase, clădirea încă nu este terminată. După cum nu se încheie aici nici saga lui Nile Niami, ale cărui datorii se ridică la 190 de milioane de dolari.