FacebookTwitterLinkedIn

Peste 1.000 de persoane au fost reținute la protestele care au avut loc duminică în 29 de orașe din Rusia. Oamenii au protestat împotriva invadării Ucrainei de către președintele Vladimir Putin, potrivit unui grup independent de monitorizare a protestelor din Rusia.

Grupul OVD-Info a declarat că 1.015 persoane au fost reținute la proteste din Siberia și estul îndepărtat al Rusiei. Activiștii opoziției au postat videoclipuri care arată proteste și arestări în mai multe orașe din Rusia, potrivit Reuters.

Ministerul de Interne al Rusiei a avertizat sâmbătă că orice încercare de a organiza proteste neautorizate va fi împiedicată, iar organizatorii vor suporta consecințele.

În prezent, potrivit OVD-Info, peste 1.986 de cetățeni ruși au fost deținuți pentru că au participat la proteste împotriva războiului, dintre care 435 în Moscova. Pe 5 martie, în mai multe regiuni ale Rusiei au avut loc simultan percheziții în masă ale apărătorilor drepturilor omului, activiștilor și jurnaliștilor. Multe dintre echipamentele acestora au fost confiscate.