FacebookTwitterLinkedIn

Ministerul Finanţelor a anunțat că, începând de joi, 2 iunie, românii pot investi în titluri de stat Tezaur, cu maturităţi de 1 şi 3 ani şi dobânzi anuale record de 7,2% şi 7,8%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • între 2 şi 27 iunie 2022 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.
  • între 2 – 28 iunie 2022 de la unităţile Trezoreriei Statului,
  • între 2 – 27 iunie 2022 în mediul urban şi 2 – 24 iunie 2022 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale CN Poşta Română SA.

Ministerul Finanțelor: „Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri”, conform Agerpres.