FacebookTwitterLinkedIn

Microsoft Corp. a informat angajații din China că începând din septembrie vor putea folosi doar iPhone-uri pentru sarcinile legate de muncă, excluzând efectiv dispozitivele Android din mediul de lucru, potrivit Bloomberg.

Compania americană va cere în curând angajaților să folosească dispozitive Apple Inc. pentru a-și verifica identitatea la conectarea în sistemele interne. Măsura, parte a unui efort general al companiei de a întări produsele și serviciile Microsoft împotriva hackerilor, va afecta sute de angajați de pe întreg teritoriul Chinei și are scopul de a asigura că toți angajații folosesc managerul de parole Microsoft Authenticator și aplicația Identity Pass.

Microsoft a ales să blocheze aceste dispozitive de la accesarea resurselor corporative pentru că nu se pot conecta la serviciile mobile Google în țară, conform memo-ului intern. Dat fiind că Google Play nu este disponibil în China, singurul loc de unde angajații din China pot descărca aceste aplicații de securitate obligatorii rămâne App Store al Apple.

Cu serviciile mobile Google indisponibile în China, producătorii locali de smartphone-uri precum Huawei Technologies Co. și Xiaomi Corp. operează în schimb propriile platforme. Orice angajat care folosește telefoane Android — inclusiv dispozitive fabricate de Huawei sau Xiaomi — va primi un iPhone 15, ca achiziție unică, conform memoriului. Compania va pune iPhone-uri la dispoziția angajaților în diverse centre din China, inclusiv Hong Kong, unde serviciile Google sunt accesibile.

Angajații pot folosi în continuare telefoanele Android pentru uz personal.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.