FacebookTwitterLinkedIn

Meta explorează posibilitatea de a lansa o nouă aplicație de social media în încercarea de a înlocui Twitter.

„Explorăm o rețea socială descentralizată de sine stătătoare pentru mesaje scrise. Credem că există o oportunitate pentru crearea unui spațiu separat în care creatorii și personalitățile publice pot împărtăși actualizări în timp util despre interesele lor”, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Meta.

Aplicația Meta se va baza pe un cadru similar care alimentează Mastodon, un serviciu asemănător Twitter care a fost lansat în 2016.

O aplicație asemănătoare Twitter i-ar permite lui Meta să profite de haosul actual al companiei conduse de Elon Musk în urma reducerii de costuri.

După preluarea de către Musk, Twitter s-a chinuit să își păstreze baza de publicitate, dar companiile și-au retras bugetele după ce Twitter a restabilit conturile suspendate.

Planurile Meta vin într-un moment în care cea mai mare platformă a sa, Facebook, se luptă să atragă atenția unui public mai tânăr, în timp ce investițiile sale uriașe în metavers nu dau semne încurajatoare pe termen scurt.

Instagram, se confruntă, de asemenea, cu o concurență acerbă, deoarece producătorii de conținut sau influencerii de succes abandonează platforma în favoarea TikTok.

„Istoria Meta este că aceștia sunt mai degrabă cumpărători decât inovatori sau dezvoltatori… în ceea ce privește copierea Twitter, aceasta este doar o mișcare defensivă”, a declarat Thomas Hayes, președinte și membru director al Great Hill din New York. Capital.

Investițiile Meta în metavers nu vor conduce la creșterea veniturilor până în 2030, spun analiștii.