FacebookTwitterLinkedIn

Consiliul Județean (CJ) Prahova intenționează să atragă fonduri nerambursabile pentru construirea unui campus studențesc în localitatea Tătărani. Valoarea investiției se ridică la 150 milioane de lei.

”Astfel, vor fi impulsionate și diversificate tipurile duale de formare profesională. Totodată, investițiile vor contribui atât la dezvoltarea cadrului de formare profesională în campus și în întreprinderile partenere, cât și la valorificarea în parteneriat a resurselor”, potrivit Consiliului Județean Prahova.

Proiectul vizează mai multe direcții de acțiuni/tipuri de intervenții, toate măsurile propuse având rolul de a susține creșterea calității în procesul de educație și formare profesională a elevilor/tinerilor, înscriși la o insitutție de învățămând pe filiere tehnologică.

Campusul urmează să fie construit până în 2026, iar proiectul va fi finanțat din fonduri nerambursabile, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Campusul va include locuri de cazare pentru studenți, o bază sportive, laboratoare şi clădiri administrative.

”Ecosistemele industriale locale și regionale vor fi sprijinite cu viitorii angajați, absolvenți sau persoane recalificate, care vor deține competențe relevante pentru noile tendințe de pe piața forței de muncă”, apreciază CJ Prahova.