FacebookTwitterLinkedIn

Operatorul de servicii medicale private MedLife a investit aproximativ 2 milioane de euro în dotarea cu tehnologie robotică neurochirurgicală, la Spitalul Humanitas din Cluj. 

Cu ajutorul acestei tehnologii, se pot efectua intervenții chirurgicale minim invazive, atât pentru afecțiuni ale coloanei vertebrale, cât și pentru patologii cerebrale. Potrivit MedLife, la nivel european sunt 20 de proiecte de acest calibru. 

„Dacă în urmă cu cinci ani am realizat, pentru prima dată în România, o operație pe creier 360 VR, transmisă live, acum, prin această investiție, ne bucurăm să punem România pe harta centrelor de referință la nivel regional și chiar european în domeniul neurochirurgiei”, a declarat Dorin Preda, Director Executiv MedLife Group. 

Totodată, compania, listată la Bursa de Valori București, a anunțat marți că dorește să majoreze cu 50 milioane de euro limita de credit a unui împrumut sindicalizat de 228 milioane de euro accesat în decembrie 2022.

“Autorizarea Consiliului de Administraţie al Societăţii pentru a negocia cu Banca Comercială Română, în calitate de Aranjor, Agent şi Împrumutător, precum şi cu alte instituţii de credit din cadrul sindicatului, ce au calitatea de împrumutători, termenii şi condiţiile majorării limitei de credit cu o sumă suplimentară de până la 50 milioane euro. Creditele ale căror limite urmează a fi majorate au fost acordate în baza Contractului de facilitate de Credit Sindicalizat încheiat la data de 13 decembrie 2022, cu o valoare totală a capitalului împrumutat de 228 milioane euro, cu Med Life”, se spune în raportul de la Bursă.

Fondurile ar urma să fie alocate pentru noi procese de achiziţii şi dezvoltare. MedLife a anunţat venituri operaţionale de 1,64 miliarde lei în primele nouă luni din 2023, în creştere de 23%, de la 1,33 miliarde lei din aceeaşi perioadă a anului precedent.

Compania are în plan, în perioada următoare, deschiderea noului spital Nord-Provita în București, a spitalului MedLife Medici’s în Timișoara și a unui spital de nișă în Craiova.