FacebookTwitterLinkedIn

Gigantul consultanței de management, McKinsey, oferă servicii de consiliere în carieră și o plată echivalentă cu nouă luni de salariu angajaților dornici să părăsească firma, potrivit The Times. Astfel, managerii McKinsey din Marea Britanie pot petrece până la nouă luni căutând un loc de muncă în loc să lucreze la proiectele clienților, spun surse apropiate de situație. 

În plus față de continuarea primirii salariului, managerii ar avea, de asemenea, acces la resursele McKinsey și la serviciile de consiliere în carieră, conform The Times. Cu toate acestea, angajații ar trebui să părăsească McKinsey după nouă luni, chiar dacă eforturile lor de căutare a unui alt loc de muncă se dovedesc a fi nereușite. 

Aceeași ofertă a fost extinsă și managerilor care lucrează în birourile McKinsey din SUA, cu toate că durata plății oferite ar putea fi diferită. 

Potrivit Business Insider, aceasta nu ar fi prima dată când McKinsey încearcă să reducă numărul de angajați în contextul încetinirii activității în industria de consultanță. McKinsey a declarat anul trecut că va reduce aproximativ 1.400 de locuri de muncă sau aproximativ 3% din numărul de angajați, conform Bloomberg, care notează că în februarie McKinsey a acordat calificative de performanță scăzute pentru 3.000 de angajați. Potrivit politicii companiei, angajații care primesc astfel de calificative au aproximativ trei luni pentru a-și îmbunătăți performanța, sau li se va „sugera să plece”. 

Luna trecută McKinsey le-a comunicat angajaților seniori că au aproximativ doi ani și jumătate pentru a fi promovați, conform Bloomberg – crescând presiunea asupra personalului de a avansa sau de a părăsi firma.