FacebookTwitterLinkedIn

Cititul, împărtășirea poveștilor, discuțiile despre cărți și familiarizarea cu universul acestora contribuie în numeroase moduri la dezvoltarea copiilor, încă de la cele mai mici vârste. Cititul îi învață pe copii despre lumea din jur, le îmbogățește vocabularul și, totodată, cultivă dragostea pentru literatură. În plus, lectura este o activitate ideală pentru a petrece timp în familie și a întări relația dintre părinte și copil.

Pentru a încuraja pasiunea pentru lectură în rândul copiilor, McDonald’s în România continuă programul Happy Meal™ Readers, prin care părinții pot alege câte o carte cu povești la fiecare meniu Happy Meal™. În România, programul a fost lansat în 2019, iar peste 1.500.000 de cărți au fost distribuite până în prezent prin intermediul acestuia. Astfel, cărțile cu povești de la McDonald’s au contribuit la milioane de momente speciale petrecute în familie, promovând cititul în rândul tinerelor generații.

Noua serie de cărți  „Little People, Big Dreams”, adaptată pe înțelesul celor mici

Noua serie de cărți disponibilă în restaurantele McDonald’s, numită „Little People, Big Dreams”, are la bază poveștile unor oameni excepționali: creatori, artiști, oameni de știință și lideri care au avut contribuții semnificative și realizări incredibile.

Menite să îi inspire pe copii, cărțile sunt adaptate pe înțelesul micuților,  includ ilustrații și activități educative, care amplifică efectul lecturii și îi încurajează pe copii să facă primii pași în universul poveștilor. Astfel, cei mici își pot personaliza cartea cu desene unice, pot parcurge jocuri distractive și pot contribui la dezvoltarea firului narativ. Mai mult, cărțile sunt tipărite într-un format de buzunar, fiind ușor de purtat și de răsfoit.

„Clubul micilor cititori – Happy Meal™ Readers”, un eveniment special organizat pentru copii și părinți

Cu ocazia Zilei Naționale a Lecturii, McDonald’s în România a organizat un eveniment special, intitulat „Clubul Micilor Cititori – Happy Meal™ Readers”, un prilej plăcut pentru întreaga familie de a petrece timp împreună. Astfel, pe data de 18 februarie, copiii și părinții au fost invitați în restaurantul McDonald’s Unirea din București, pentru o lectură a cărții de povești „Pot fi un lider care inspiră”, parte din noua serie de cărți lansată de McDonald’s. În continuare, juniorii au avut ocazia să descopere și alte activități conexe lecturii prin intermediul atelierelor inedite de storytelling și arte plastice.

Din 2022, Ziua Națională a Lecturii este sărbătorită în România în fiecare an, pe data de 15 februarie. Cu acest prilej sunt organizate numeroase evenimente culturale: cluburi de lectură, ateliere, discuții libere, dezbateri și alte formate menite să promoveze și să încurajeze lectura.