FacebookTwitterLinkedIn

Producătorul de utilaje agricole Maschio Gaspardo România estimează o cifră de afaceri de 70 de milioane de euro în 2022, după cum a informat președintele grupului, Mirco Maschio.

Fabrica din Chișineu-Criș (județul Arad), a fost vizitată de Ambasadorul Italiei în România, Alfredo Durante Mangoni, prilej cu care a fost anunțată mărirea capacității de producție cu 20%, în urma unei investiții finalizate în 2021. Astfel, suprafața fabricii a crescut cu peste 5.000 mp, ceea ce va permite ca producția să se ridice la 5.000 de echipamente pe an, cu precădere mașini pentru prelucrarea minimală a solului, pluguri și prese pentru baloți rotunzi.

Maschio Gaspardo a început să investească în România din 2003, iar în prezent fabrica are peste 400 de angajați și un spațiu de producție de 26.000 mp, în care s-au făcut investiții ce țin de robotizare. În anul 2020, compania obținea o cifră de afaceri netă de cca 43 milioane de euro.

Grupul Maschio Gaspardo este un jucător mondial în producția de echipamente de cultivare, însămânțare, fertilizare, tratare a culturilor, întreținere ecologică și echipamente pentru fân. Compania are 2.000 de angajați în întreaga lume, în opt unități de producție, dintre care trei în străinătate – China, India și România și în 13 filiale comerciale.