FacebookTwitterLinkedIn

Reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală va duce lupta antifraudă la un alt nivel, iar procesul este un pas crucial pentru colectarea eficientă a banilor care trebuie să meargă către investiţii sau funcţionarea instituţiilor medicale, şi nu în economia neagră, afirmă ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

“Am finalizat reorganizarea ANAF, care va duce lupta antifraudă la un alt nivel. Avem acum funcţia specifică de inspector antifraudă, care permite îmbunătăţirea structurii de control operativ în lupta împotriva evaziunii. În plus, asigurăm operaţionalizarea structurilor teritoriale judeţene care urmăresc combaterea activităţilor economice ilicite. Astfel, se vor putea desfăşura permanent, la orice oră, acţiuni de control la toate categoriile de contribuabili, indiferent de forma de organizare, dar şi în orice loc, indiferent de forma sub care se desfăşoară activităţi economice”, a scris Boloș pe pagina sa de Facebook.

Totodată, au fost reorganizate atât Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, pentru a avea un cadru unitar al activităţii de colectare şi o organizare mai fluidă, cât şi Direcţia generală executări silite, pentru a accelara procedurile de valorificare a bunurilor confiscate şi intrate în proprietatea privată a statului.