FacebookTwitterLinkedIn

Magnatul media Byron Allen a făcut o ofertă de 10 miliarde de dolari pentru a cumpăra reţeaua de televiziune ABC şi alte active de la Walt Disney, inclusiv canalele de cablu FX şi National Geographic, potrivit unui purtător de cuvânt al lui Allen.

Disney a purtat, de asemenea, discuţii despre vânzarea ABC către operatorul regional de televiziune Nexstar Media, au declarat joi două persoane apropiate chestiunii, citate de Reuters.

Discuţiile vin după ce CEO-ul Disney, Bob Iger, a declarat în iulie că compania ar putea vinde unele dintre activele sale TV tradiţionale, care au avut probleme de ani de zile din cauza creşterii serviciilor de streaming.

Interesul Nexstar este preliminar şi s-ar putea să nu conducă la vreun acord, a spus o sursă. Ambele surse au cerut anonimatul, deoarece problema este confidenţială.

Un purtător de cuvânt al Disney a declarat că, deşi compania este ”deschisă să ia în considerare opţiuni strategice pentru afacerile sale liniare”, nu a luat încă o decizie cu privire la vânzarea ABC sau a oricărei alte proprietăţi.

Nexstar şi Disney nu au răspuns solicitărilor de comentarii.