FacebookTwitterLinkedIn

Casa de modă Louis Vuitton, parte a grupului de lux LVMH, își pregătește extinderea pe piața românească, prin deschiderea celui de-al doilea magazin din București. Surse din piață au declarat pentru Forbes România că „brandul își caută un spațiu pe Calea Victoriei, iar galeria comercială din cadrul Athénée Palace Hilton ar fi o posibilitate luată în calcul, după plecarea casei de modă Gucci”. 

Brandul Gucci, adus în România în franciză de familia Calagiu, cu afaceri în domeniul construcțiilor, a decis să închidă magazinul la începutul acestui an, motivând că firma-mamă dorește să renunțe la toate unitățile operate în sistem de franciză. Spațiul nu a mai fost ocupat de atunci, dar oricum, hotelul a intrat într-un amplu proces de renovare, estimat să se finalizeze în vara acestui an.

Renovarea capitală a Athénée Palace Hilton din Bucureşti, parte a grupului ANA Hotels, a început în 2020, în plină pandemie. Prima fază a lucrărilor a fost finalizată în mai 2021, iar a doua fază, ce vizează aripa veche a imobilului, se va finaliza în acest an, în urma unei investiții care se ridică la 40 de milioane de euro. 

Louis Vuitton are deja un magazin în București, în galeria comercială a unui alt hotel de cinci stele: Marriott. Magazinul a avut vânzări foarte bune, în ciuda pandemiei, iar anul trecut a raportat un nou record al cifrei de afaceri pe piața internă. Cifra de afaceri a depășit 70 de milioane de lei, în creștere cu 4 milioane de euro față de cea din 2020, ceea ce reprezintă o majorare cu 43%.

Noi creșteri record pentru Louis Vuitton pe piața internă

În ceea ce privește profitul, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanțe, acesta s-a majorat cu 50%, ajungând la 24 de milioane de lei.

LVMH, cel mai important grup mondial de produse de lux, reunește 75 de mărci prestigioase precum Louis Vuitton, Fendi, Christian Dior, Givenchy, și a obținut venituri de 64,2 miliarde de euro în 2021. Compania are o rețea de retail cu peste 5.500 de magazine în întreaga lume.

Până în acest moment, reprezentanții Ana Hotels nu au dat niciun răspuns oficial.