FacebookTwitterLinkedIn

Consiliul Suprem de Apărare a  țării a analizat miercuri situația din zona extinsă a Mării Negre și de pe flancul estic al NATO, în contextul actualei crize de securitate create de Rusia.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că România, în calitatea de membru al celei mai puternice alianțe politic-militare din istorie, se bucură de toate garanțiile de securitate și nu este cazul ca vreun cetățean român să se teamă, notează RRA.

Klaus Iohannis: „Consolidarea prezenței aliate pe flancul estic al NATO, inclusiv în țara noastră, este foarte importantă pentru stabilitatea regională, dar și pentru securitatea Alianței în ansamblul său și a cetățenilor din statele aliate. Indiferent de evoluțiile actuale din regiune, NATO trebuie să își mențină la nivel ridicat capacitatea de descurajare și apărare, care să îi permită să își îndeplinească eficient obiectivele strict defensive, repet: strict defensive pentru care alianța a fost creată”.

În cadrul şedinței Consiliului Suprem de Apărare a Ţării au fost stabilite mai multe măsuri importante privind actuala criză de securitate creată de Rusia, cum ar fi continuarea demersurilor concrete pentru creșterea prezenței aliate și a Statelor Unite ale Americii pe teritoriul României sau gestionarea eventualelor fluxuri de refugiați.