FacebookTwitterLinkedIn

Guvernul urmează să aprobe în ședința de astăzi, cea de-a treia din această săptămână, o ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codului Rutier. Potrivit acestor modificări, vor fi sancţionați mult mai sever şoferii agresivi şi cei care pun în pericol siguranţa rutieră.

Potrivit Ordonanței de Urgență privind modificarea Codului Rutier, permisul va fi suspendat pentru 4 luni în cazul şoferilor vitezomani, fără posibilitatea reducerii sancţiunii. Vor fi aplicate amenzi foarte mari, chiar şi de 2.900 de lei, pentru şicane în trafic, noteaază RRA.

Ordonanţa defineşte clar şi ce înseamnă condus agresiv. Guvernul vrea să stabilească ce înseamnă comportamentul agresiv în conducerea mașinilor pe drumurile publice. 

Şoferii care trec de pe o bandă pe alta pentru a depăși mașinile din față, pornesc de pe loc cu scârțâit de roți sau derapează controlat pentru a întoarce pe loc cu frâna de mână, folosesc excesiv claxonul și farurile pentru ca mașinile din față să se dea la o parte sau stau foarte aproape de mașina din față pentru a intimida șoferul se vor încadra, potrivit legii, în categoria comportament agresiv la volan.

Pe de altă parte, guvernul mai vrea să inițieze și trei proiecte de legi, printre care și cel care aprobă contractul de finanțare semnat de România cu Banca Europeană de Investiții, în valoare de 305 milioane de euro, pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Cluj.