FacebookTwitterLinkedIn

În ultimii ani, cererea de servicii pentru digitalizarea operațiunilor și automatizări a înregistrat o creștere în România, potrivit CEO-ului Arctic Stream, Dragoș Diaconu. În acest context, compania cu capital integral românesc, furnizor de servicii în domeniul tehnologiilor şi echipamentelor de comunicaţii, se poziționează foarte bine și își propune o creștere organiză în viitor. Arctic Stream a încheiat contracte în valoare de 40,9 milioane de lei (8,1 milioane de euro) în al doilea semestru din 2021, suma fiind de peste 3 ori mai mare față de cifra de afaceri a companiei înregistrată în primul semestru. “Pentru a susţine planurile de creştere şi implementarea tuturor proiectelor, Arctic Stream şi-a extins echipa, dublând practic în ultimele luni, ajungând la peste 20 de angajaţi și colaboratori.”

Pentru anul acesta, compania vizează “extinderea segmentului de clienţi” și extinderea portofoliului de tehnologii specifice centrelor de date și specifice inteligenței artificiale. “Avem ca obiectiv în achiziţia unor companii din același domeniu precum al nostru sau dintr-un domeniu conex, ce ar putea aduce o completare a capacităţilor noastre din ariile vizate, Cybersecurity, Data Center, Software-Defined Infrastructure sau AI”, a declarat CEO-ul, adaugând că printre obiectivele pentru 2022 se numără și implementarea unor proiecte, dar și dobândirea de noi calificări și certificări de către specialiștii companiei.

Pentru următorii 3-4 ani, Arctic Stream anticipează o creștere a pieței IT&C din România de cel puțin 14-15% pe an. Estimarea vine în contextul în care, pe plan global, bugetele de investiții IT&C sunt așteptate a totaliza a 4,29 trilioane de dolari în 2022, potrivit companiei de consultanță și cercetare IT, Gartner. “Chiar dacă ritmul de creștere ar putea fi mai puțin spectaculos față de anii 2020-2021, suntem convinși că piața va înregistra o creștere solidă în continuare”, potrivit lui Dragoș Diaconu.

Compania este listată la Bursa de Valori București din vara anului trecut, iar la momentul redactării acestui material Arctic Stream are o capitalizare de 100 de milioane de lei.