FacebookTwitterLinkedIn

Un procuror spaniol cere o pedeapsă de opt ani de închisoare pentru superstarul columbian Shakira, pe care o acuză de fraudă fiscală de 14,5 milioane de euro, a arătat vineri un document al parchetului, citat de Reuters.

Cântăreața, care a vândut peste 80 de milioane de discuri în întreaga lume cu hituri precum „Hips Don’t Lie”, a respins la începutul acestei săptămâni o ofertă a parchetului de a închide cazul.

Shakira este acuzată că nu a plătit impozitele între 2012 și 2014, perioadă în care spune că nu a locuit în Spania. Documentul procurorului, citat de Reuters, afirmă că Shakira a fost rezidentă în Spania între 2012 și 2014, iar în mai 2012 și-a cumpărat o casă în Barcelona, în care a locuit cu familia, partenerul ei și fiul lor născut în Spania în 2013.

Procurorul a cerut o pedeapsă de opt ani de închisoare și o amendă de peste 23 de milioane de euro, dacă va fi găsită vinovată. Nu a fost stabilită încă o dată pentru un proces.

Solicitați să comenteze, reprezentanții Shakirei au declarat că „este pe deplin încrezătoare în nevinovăția sa” și că consideră cazul „o încălcare totală a drepturilor sale”.

Cântăreața, în vârstă de 45 de ani, a spus că a plătit inițial cele 17,2 milioane de euro pe care fiscul spaniol a spus că îi datorează și susține că nu are nicio datorie restantă față de autoritățile fiscale.