FacebookTwitterLinkedIn

Dezvoltatorul local Iulius Group a anunțat că va extinde cu încă 14.000 mp închiriabili suprafața centrului comercial Iulius Mall Suceava. Proiectul prevede construirea unui retail park, cu acces direct din exterior, dar conectat și cu mallul.

Alți 10.000 mp existenți din Iulius Mall Suceava vor fi reconfigurați și reamenajați. În total, centrul comercial va avea peste 65.000 mp, iar investiția totală va ajunge la 110 milioane de euro.

„După extindere, Iulius Mall va avea cea mai mare suprafață de retail din nordul țării, de peste 65.000 mp, iar Suceava va fi o prezență și mai competitivă în retailul autohton, concurând cu orașe precum Iași, Timișoara, Cluj-Napoca sau Constanța”, se spune în comunicatul Iulius Group.

Pe lângă zona de shopping, proiectul cuprinde și construirea unor restaurante cu terase în aer liber, facilități pentru timpul liber și servicii, plus extinderea parcării până la un total de 2.150 de locuri. Vor exista și noi facilități pentru transportul electric, alternativ și cel public.

Iulius este prezent de peste 13 ani în Suceava și are peste 10 milioane de vizite anual, din întreaga regiune.

În prezent, inițiativa este în stadiu de obținere a avizelor pentru autorizare. Începerea lucrărilor de construcție este estimată pentru a doua parte a acestui an, iar finalizarea investiției va fi la sfârșitul anului 2023. 

Din 2017, Iulius Mall Suceava este deținut în procente de 50% – 50% de companiile Iulius și Atterbury Europe.