FacebookTwitterLinkedIn

Dezvoltatorul portughez Sonae Sierra, care deține mallurile Park Lake din București și River Plaza din Râmnicu Vălcea, a anunțat emiterea de obligațiuni cu componentă sustenabilă.

Compania și-a refinanțat o parte din datoria corporativă, în valoare de aproximativ 50 milioane euro, prin emiterea de obligațiuni corelate cu performanța în ceea ce privește sustenabilitatea − respectiv emisiile de gaze cu efect de seră și ratele de reciclare ale centrelor comerciale administrate și deținute de companie.

Acțiunea face parte din strategia de sustenabilitate a companiei, care și-a luat angajamentul de a atinge neutralitatea carbonului până în 2040. Operatiunea a fost realizată alături de Caixa Geral de Depósitos, Caixa – Banco de Investimento ca organizator și coordonator general.

În 2020, Sonae Sierra a implementat măsuri de gestionare a energiei, apei și deșeurilor pentru toate activele sale și a redus costurile operaționale cu aproximativ 15 milioane euro. Comparativ cu 2002, Sonae Sierra a diminuat consumul de energie electrică cu 66% și a crescut procentul de reciclare a deșeurilor cu 223%. Din 2003, consumul de apă a scăzut cu 32%, iar din 2005 emisiile sale de CO2 au fost reduse cu 84%.

În prezent, Sonae Sierra are în derulare patru proiecte de dezvoltare și o extindere. Compania administrează active în valoare de aproximativ 8 miliarde euro, pentru care oferă servicii de gestionare a proprietății.