FacebookTwitterLinkedIn

Într-un interviu acordat recent în cadrul emisiunii Forbes Forward, Iuliu Stocklosa, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București, a atras atenția asupra evoluției mediului de afaceri din capitala României în ultimii ani.

Bucureștiul este descris ca o comunitate de afaceri solidă și performantă, oferind un cadru propice pentru dezvoltarea business-urilor. Potențialul de creștere al orașului este net superior față de alte regiuni ale țării, cu oportunități variate pentru investitori și antreprenori. „Bucureștiul este a treia capitală din zona Centru-Est a Europei, după Istanbul și Atena. PIB-ul Bucureștiul este echivalent cu cel al Vienei și mai mare decât al Berlinului, pentru că în Germania business-ul este împrăștiat în landuri, față de România, unde este foarte concentrat”, a declarat Iuliu Stocklosa.

Stocklosa a subliniat că anul trecut, Bucureștiul a fost gazda pentru a 30-a ediție a „Top 100 de firme din București”, eveniment la care și-au prezentat bilanțurile 164.000 de companii. Aproximativ 40% dintre acestea au fost firme performante, iar 7.500 de companii au fost premiate, dintre care 817 au primit trofeul de excelență pentru performanțe remarcabile pe o perioadă de cinci ani. „Capitala are foarte multe oportunități de afaceri. 34% din investițiile făcute în România sunt făcute în București”, afirmă Stocklosa.

În ciuda provocărilor, precum concurența acerbă și schimbările legislative, mediul de afaceri bucureștean rămâne stabil și prosper, continuând să atragă investiții și să ofere perspective de dezvoltare.

Potrivit datelor oferite de Iuliu Stocklosa, Bucureștiul concentrează aproape 21% din valoarea exporturilor autohtone și peste 32% din valoarea importurilor realizate de România. În București se realizează aproape 25% din Produsul Intern Brut al României.

Privind către viitor, Stocklosa subliniază poziția geostrategică, forța de lucru calificată la prețuri competitive și prezența unui centru universitar puternic drept principalele puncte forte ale mediului de afaceri bucureștean.

Vezi AICI interviul complet cu Iuliu Stocklosa, Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.