FacebookTwitterLinkedIn

Tesla se pregătește să efectueze concedieri masive, afectând peste 10% din angajații săi la nivel global. Decizia vine în contextul unui declin al vânzărilor și al unei intensificări a competiției în industria vehiculelor electrice, transmite Reuters.

Cu peste 140.000 de angajați la nivel mondial la sfârșitul anului trecut, Tesla, cel mai mare producător auto în funcție de capitalizarea bursieră, își ajustează structura pentru a se pregăti pentru următoarea fază de creștere. Elon Musk, directorul general al companiei, a subliniat importanța reducerii costurilor și sporirii productivității în documentul intern.

Compania nu a comentat imediat această informație, iar acțiunile Tesla au înregistrat o scădere de 0,3% în predeschiderea ședinței de luni a Bursei de la New York. Analiza trimestrială a rezultatelor, programată pentru 23 aprilie, ar putea aduce mai multe detalii despre strategia companiei în fața provocărilor actuale.

După o perioadă de creștere rapidă a vânzărilor, Tesla se confruntă acum cu o încetinire a livrărilor în 2024, pe fondul dobânzilor ridicate care afectează cererea și apariția de modele mai ieftine de la competitorii din China, cea mai mare piață auto din lume.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.