FacebookTwitterLinkedIn

Italia a ajuns la aproape 220.000 de cazuri de coronavirus, cu peste 30.000 de morți.

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat alte 744 de noi cazuri de infectare, cel mai mic număr din ultimele două luni, notează Radio România Actualități.

De săptămâna viitoare fiecare regiune va putea să îşi reia activitățile cum dorește, dar guvernul va interveni în cazul în care în baza tendinței datelor privind curba de contaminări dacă va fi necesar va bloca o nouă extindere a virusului.

Este ceea ce s-a decis aseară la Roma în cadrul unei reuniuni între premierul Giuseppe Conte și președinții celor 20 de regiuni din Italia.

În cadrul unei alte ședințe de guvern se va semnat decretul denumire “Relansare”, care prevede, printre măsuri, și eliminarea taxelor din partea societăților în luna iunie, un bonus de vacanță în valoare de 500 de euro pentru cetățeni și acordarea venitului de urgență în două tranșe.

Totodată, decretul „Relansare” prevede alocare a 3.250 de miliarde de euro pentru îngrijiri primare, spitale, personal și alte 3.800 de contracte de specialitate, bonus permanent de 1.000 de euro pentru lucrătorii din sănătate, precum și prelungirea Stării de Urgență în Italia până anul viitor la 31 ianuarie, în loc de 31 iulie 2020, cum era prevăzut inițial.