Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

În Italia se reia de luni aproape întreaga activitate

La trei luni de la începutul pandemiei, Italia se pregătește să-și reia de mâine, 18 mai, aproape întreaga activitate, iar de luna viitoare vor fi eliminate și restricțiile de circulație între regiuni și din străinătate, informează Radio România Actualități.
People enters a church. The Italian government gradually lifts the lockdown restrictions that were implemented to stem the widespread of the coronavirus causing the Covid-19 disease.
În Italia, de luni, 18 mai, cetățenii se pot deplasa doar cu mască pe față, fără declarația pe propria răspundere, respectând distanță de 1 m, se pot întâlni cu prietenii, dar numai în regiunea de rezidență sau unde se află în prezent, a anunțat seară premierul Giuseppe Conte, conform Radio România Actualități.
Giuseppe Conte: „Vă  recomandăm să purtați mereu masca, mai ales în spațiile închise, dar și în afară, dacă există riscul sau imposibilitatea de a respecta distanțele”.
 Abia de la 3 iunie vor fi permise deplasările de la o regiune la alta și de la și înspre alte state europene, fără însă ca Italia să impună carantina celor care vin din alte țări.
De luni se deschid toate magazinele, restaurantele, barurile, muzeele, stațiunile balneare, plajele și bisericile.
În urma semnării unui protocol privind redeschiderea lăcașurilor de cult ortodoxe de către premierul Giuseppe Conte, ministrul de interne Luciana Lamorgese și episcopul ortodox român al Italiei, Preasfințitul Siluan, de mâine va fi permis orice serviciu liturgic și orice întâlnire de natură religioasă în toate cele peste 260 de parohii ortodoxe române din peninsulă, cu condiția respectării tuturor prevederilor sanitare de prevenire și limitare a răspândirii pandemiei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii