FacebookTwitterLinkedIn

Pasiunea pentru programare a descoperit-o în liceu, când a început să obțină calificări și medalii la olimpiade județene și naționale de programare, dezvoltând o afinitate pentru algoritmică.

Florian Ușurelu are 22 de ani și este din Târgu Jiu, județul Gorj. Anul acesta a absolvit Facultatea de Informatică din cadrul Universității din București, la grupa de excelență, fiind, totodată, student în anul IV la Facultatea de Drept din cadrul Universității Constantin Brâncuși, dar și în primul an de Master la FABIZ din cadrul ASE. De asemenea, tânărul va reprezenta România la internaționala de programare competitivă din Bangladesh, alături de alți trei coechipieri. 

Florian și-a câștigat primii bani din premiile obținute și din meditațiile pe care le oferea altor elevi. După ce a fost programator stagiar jumătate de an la Amazon și a activat  în firma de transporturi a familiei, tânărul este în prezent Product Manager Junior la Softbinator. 

Iată cine sunt tinerii din promoția 2022 – Forbes 30 sub 30

În 2021, Florian Ușurelu a vizitat toate cele 42 de județe ale României din dorința de a se hotărî dacă, după terminarea studiilor, ar trebui să rămână în țară sau să se mute în străinătate. Clipurile aventurilor sale alături de alți 100 de tineri ingineri, avocați, olimpici internaționali, sportivi de performanță sau modele sunt postate pe canalul său de YouTube, „Usu The Man”, unde a surprins diversele activități, bucătăria locală și locurile vizitate, iar investiția se ridică la 7.000 de euro. 

Își propune să creeze un serial în care fiecare episod să prezinte mai multe povești, cu informații comprimate, dar relevante, de la oameni din domenii și din funcții diverse, „pentru că un om care a ajuns într-un punct unde își doresc și alții are calități clare; deci, avem ce învăța”. 

Vezi cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

Voluntariatul este o altă modalitate prin care tânărul a reușit să aibă un impact asupra a 2.000 de tineri. A coordonat iGorj și concursul Universității din București de Algoritmică, „unde am reușit să avem cel mai mare număr de participanți din toate cele 10 ediții”, s-a implicat în Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică (organizatorii olimpiadei de informatică). Își propune să continue în direcția voluntariatului în zona educației, având ca scop lărgirea intervalului de vârstă a publicului țintă. 

În ultimii ani, Florian s-a dezvoltat și a învățat foarte multe lucuri în programele de startup-uri, printre cele mai importante fiind Innovation Labs și Y-Combinator. „În domeniul IT, cred că cel mai mare atu este resursa umană. Suntem creativi și adaptabili, deci mai rezistenți la stres decât alții. Sfatul meu e să te dezvolți atât de mult ca persoană, încât cel căruia îi ceri bani să aibă încredere că vei rezista stresului, vei avea disciplina și vei pivota atât cât va fi necesar”.