FacebookTwitterLinkedIn

Preşedintele american Joe Biden şi liderul Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy nu au reuşit să ajungă luni la un acord privind modul de creştere a plafonului de îndatorare a guvernului american, cu doar 10 zile înainte de o posibilă incapacitate de plată care ar putea prăbuși economia SUA.

Biden și McCarthy au promis însă că vor continua să discute, potrivit Reuters.

Am reiterat încă o dată că intrarea în incapacitate de plată este exclusă şi că singura modalitate de a merge mai departe este cu bună-credinţă spre un acord bipartizan“, a declarat Biden după întâlnire, pe care a calificat-o drept productivă. McCarthy a declarat reporterilor că negociatorii “se vor reuni, vor lucra toată noaptea” pentru a încerca să găsească un teren comun. “Am simţit că am avut o discuţie productivă. Nu avem încă un acord“, a afirmat McCarthy.

Democraţii şi republicanii au la dispoziţie doar 10 zile pentru a ajunge la un acord, respectiv până la data de 1 iunie, pentru a creşte limita de autoîmprumut a guvernului sau pentru a declanşa o incapacitate de plată a datoriei fără precedent, care, avertizează economiştii, ar putea provoca o recesiune.