FacebookTwitterLinkedIn

Globalworth, liderul pieței de birouri din România, a încheiat un acord de închiriere cu retailerul online eMAG, care își va stabili sediul central în clădirea Globalworth Square din București. eMAG va beneficia aici de 10.000 mp, cel mai mare contract de închiriere semnat anul acesta în România, ca suprafață. În plus, eMAG va beneficia și de serviciul de amenajare extins oferit de divizia Workplaces a Globalworth. 

Globalworth Square face parte din districtul Globalworth și are o suprafață închiriabilă totală de 29.000 mp, distribuită pe trei niveluri subterane, parter și 15 etaje superioare, plus un nivel tehnologic cu o suprafață de 2.130 mp. După încheierea noului acord dintre eMAG și Globalworth, clădirea din nordul capitalei a atins un grad de ocupare de 100%. Tranzacția a fost intermediată de compania de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Clădirea de birouri din portofoliul Globalworth, finalizată în 2021, este cea mai bine clasată clădire BREEAM din România și a treia din lume, cu certificatul verde Outstanding.

Anterior, eMAG a avut sediul în clădirea Virtutii Office Building, din cartierul Militari, unde s-a mutat în anul 2008, ocupând circa 4.000 mp, iar ulterior în Swan Office Park din Pipera, proiect finalizat în 2011 de Chayton Capital, în urma unei investiții de 50 milioane de euro. Swan Office Park a intrat în insolvență în ianuarie 2013, fiind vândut de Casa de Insolvență Transilvania, pentru 30 milioane de euro, către compania Smartown Investments, controlată de omul de afaceri israelian Teddy Sagi.